phone +359 878 189 423 | email spidercopter@live.com

Строи се спасителен авиоцентър в София

HEMS | Helicopter Emergency Medical Service > Без категория > Строи се спасителен авиоцентър в София

#BuxtonHeights
0

Строи се спасителен авиоцентър в София

23.09.2015 | hems | Без категория

Новаторски проект за спасителни авиоцентрове се разработва от Иновационния фонд за Търсене и спасявяне на “Спец. отряда за спасяване” S.O.S. се строи в подножието на Витоша и верила  планина. Иван Кристоф има идея да превърне България в балканска база за развитието на Търсене и спасяване и ХЕМС.

СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ експериментален проект за доброволчески авиоцентър в сърцето на София и борба с екстремни ситуации при бедствия и аварии, за търсене на изгубени и изчезнали хора и оказване на спешна медицинска въздушна помощ от въздуха ще бъде в София.
„От години имам готов проект – моите бази, имоти и ресурси да се използват за единственият по рода си спасителен авиоцентър. В страната ни няма такава база, от която да се спасяват хора и високи сгради от въздуха. Запознал съм изготвения проект до ключови хора от български институции, но така и няма сериозен интерес…”, каза Иван Кристоф.

ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ИВАН КРИСТОФ КУПИ НОВ ИМОТ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА АВИО КУЛА ДО МЯСТО ЗА ХЕЛИПАД с център между Рила, Верила, Плана и Витош планина. Според проекта идеята е за публично-частно партньорство е със 80% частно участие и 20% от партньори, в които има инвестиционен план за $1,000,000 за следващите 10 години в дигитална реклама за партньори на проекта. Като институции бъдещият център ще обслужва пряко Спец. отряда за спасяване и Следващото поколение спасители, които имат интерес в борбата срещу бедствията, авариите и пожарите, и, естествено, доброволци спасители. През годините Иван Кристоф, известен като Човека паяк, е бил инициатор и участник в няколко въздушни тренировки за спасителни операции съвместно с  с МВР, МО и т.н. Автомобилният парк на Спец. отряда наброява 25 МПС, от които две специализирани оффроуд мотора, 4х4 аварийно-спасителен всъдеход.

МАШИНИТЕ НА ПАРТНЬОРИТЕ ЗА ВЪЗДУХА ПЪК СА СРЕД НАЙ-МОДЕРНИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИ РАЦИОНАЛНИ В БЪЛГАРИЯ.

ЗА НОВИЯ ПРОЕКТ НА ИВАН КРИСТОФ, по информация за друг подобен, ще са му нужни около 30 млн. евро за модерна техника. Основното в нея са четири вертолета с отделни цистерни за гориво. В парите влизат и екипите за спешна помощ, която ще спасява хора от въздуха с цялото оборудване и след сигнал до европейския телефон 112. Четирите вертолета трябва да са от категория А и от среден клас, оборудвани с лебедка/каргокука за аварийно-спасителни работи, медицинско оборудване за транспортиране на пострадали, бамби бакет за гасене на пожари, поплавки за аварийно кацане във вода и т.н.

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА НА БАЛКАНИТЕ СРЕД СТРАНИТЕ – ЧЛЕНКИ НА ЕС, която няма въздухоплавателни средства за борба с бедствия и аварии, горски пожари, търсене и спасяване, оказване на спешна медицинска помощ и транспортиране на органи. При горски пожари и други бедствия България се обръща за помощ към други страни.

Сега България има шанса да стане въздушен център за спасяване, а той да бъде не къде да е, а именно до международното летище в София.

Tags:

hems author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *